Adriana Buzdugan's Blog

“Marketingul este ca sexul la adolescenti, toata lumea vorbeste de el, multi pretind ca-l fac, putini il fac cu adevarat” (Drayton Bird)

Topul celor mai prestigioase publicatii de business

Scrie un comentariu


Prima publicatie economica aparuta vreodata dateaza de mai bine de un secol si jumatate . Cu timpul, au aparut ziare si reviste din ce in ce mai diverse care acopereau o paleta tot mai larga de informatii. Ulterior, publicatiile de notorietate au deschis noi sedii in zonele cheie din lume si astfel au reusit sa isi pastreze reputatia de publicatii de top.

20. International Business Times

Anul aparitiei: 2005
Origine: S.U.A.
Tip publicatie: Online
Stiati ca: IBTimes este o publicatie online de business, cu sediul in New York, disponibila in 17 editii la nivel mondial, in 13 tari si in in 10 limbi. Nu face parte din niciun trust media fiind manageriata in totalitate de un consiliu director.
Websiteibtimes.com

19. Smart Money 

Anul aparitiei: 1992
Origine: S.U.A.
Tip publicatie: Revista lunara
Audienta812,305 cititori
Stiati ca: Smart Money este o publicatie lunara editata de catre Wall Street Journal, parte a Dow Jones & Co. ; Revista se adreseaza in special oamenilor de afaceri oferind informatii despre investitii, sfaturi despre cheltuirea si administrarea banilor cat si noutati din domeniile IT&C, automobile si lifestyle;
Websitesmartmoney.com 

 18. Kommersant

Anul aparitiei: 1989
Origine: Rusia
Tip publicatie: cotidian economic
Stiati caPublicatia s-a deschis initial in 1909, dar a fost inchisa in perioada Bolsevica, iar din 1989 a fost preluata de publicistul si omul de afaceri rus Vladimir Yakolev.
Websitekommersant.ru

17. Hong Kong Economic Times 

Anul aparitiei: 1988
Origine: Hong Kong (China)
Tip publicatie: cotidian economic
Stiati ca: Hong Kong Economic Times este cea mai importanta publicatie economica din Hong Kong, principalele subiecte acoperite fiind din domeniile financiar, social, actualitate, bursa, real-estate si alte stiri din regiunea Chinei;
Websitehket.com

 16. Investor’s Business Daily

Anul aparitiei: 1984
Origine: Los Angeles, S.U.A.
Tip publicatie: cotidian economic
Stiati ca: Investor’s Business Daily este o publicatie economica din Los Angeles, S.U.A. cu aparitie de luni pana vineri ce acopera domenii ca business international, finante si economie globala. A fost infiintat in 1984 de catre William O’Neil;
Websiteinvestors.com

15. Inc. Magazine 

Anul aparitiei: 1979
Origine: New York, S.U.A.
Tip publicatie: revista lunara
Stiati ca: Inc. Magazine, cu sediul in New York este o publicatie cu aparitie lunara orientata catre companiile aflate in dezvoltare; Publicatia lanseaza anual o lista a celor mai eficiente 500 cresteri in domeniul afacerilor, “Inc. 500”.
Websiteinc.com

 14. Business Standard

Anul aparitiei: 1975
Origine: India
Tip publicatie: cotidian economic
Stiati ca: Business Standard este un cotidian economic publicat atat in engleza cat si in hindi ce acoperainformatii economice din toate colturile lumii; A aparut in 1975 in Calcutta sub patronatul grupului Ananda Publisher, insa din 1996 s-a transformat in publicatie de sine statatoare.
Websitebusiness-standard.com

13. Entrepreneur Magazine 

Anul aparitiei: 1973
Origine: S.U.A.
Tip publicatie: revista lunara
Stiati ca: Entrepreneur este o publicatie lunara ce acopera informatii despre antreprenori, , management, afaceri si oportunitati de afaceri; Cuprinde sectiuni precum tehnologie, bani, vanzari si leadership, fiind disponibila si in varianta internationala in Mexic, Rusia, India, Ungaria, Filipine si Africa de Sud;
Websiteentrepreneur.com

 12. Money

Anul aparitiei: 1972
Origine: S.U.A.
Tip publicatie: revista lunara
Stiati ca: Revista Money este publicata de trustul media Time Inc. acoperind informatii din finante, investitii, economii, taxe, cariere, etc. ; Este foarte cunoscuta in special datorita anuarului “Cele mai bune locuri din America unde ai putea locui”
Websitemoney.cnn.com

11. Hendelsblatt 

Anul aparitiei: 1946
Origine: Germania
Tip publicatie: cotidian economic
Stiati ca: Handelsblatt este cel mai citit cotidian economic german, cu un numar estimat la 145.437 cititori pe editie.
Websitehandelsblatt.com

 10. Fortune

Anul aparitiei: 1930
Origine: S.U.A.
Tip publicatie: bi-saptamanal economic
Stiati ca: Fortune este o publicatie de business, parte a Time Inc. Fortune/Money Group, fondata de Henry Luce in 1930; Competitorul principal al Fortune pe acest segment este revista Forbes; Potrivit statisticilor din 2011, revista Fortune are 845,043 cititori pe editie.
Websitemoney.cnn.com

9. Bloomberg BusinessWeek 

Anul aparitiei: 1929
Origine: S.U.A.
Tip publicatie: saptamanal economic
Stiati ca: Publicatia BusinessWeek a aparut prima data in 1929, la numai o saptamana dupa criza din acea perioada; Spre sfarsitul anului 2009, saptamanalul a fost cumparat de catre Bloomberg L.P. pentru o suma cuprinsa intre 2 si 5 milioane dolari si redenumita Bloomberg BusinessWeek;
Websitebusinessweek.com 

 8. Barron’s

Anul aparitiei: 1921
Origine: New York, S.U.A.
Tip publicatie: saptamanal economic
Stiati ca: Saptamanalul economic Barron’s acopera informatii financiare din Statele Unite, statistici siinformatii despre piata. Potrivit statisticilor din 2011, publicatia Barron’s a inregistrat o medie de 305.494 cititori pe editie.
Websitebarrons.com

7. Forbes 

Anul aparitiei: 1917
Origine: New York, S.U.A.
Tip publicatie: bi-saptamanal economic
Stiati ca: Revista Forbes este foarte cunoscuta datorita topurilor pe care le realizeaza anual, ca „Cei mai bogatii 400 de americani” sau „Cei mai bogati 500 oameni din lume”.
Websiteforbes.com

 6. Les Echos

Anul aparitiei: 1908
Origine: Franta
Tip publicatie: cotidian economic
Stiati ca: Cotidianul economic Les Echos a fost initial condus de grupul media britanic Pearson PLC, insa a fost vandut in 2007 companiei LVMH (Louis Vuitton – Moet Hennessy); Pentru prima data a aparut in anul 1908 si a devenit un cotidian economic in 1928
Websitelesechos.fr 

5. Wall Street Journal 

Anul aparitiei: 1889
Origine: New York, S.U.A.
Tip publicatie: cotidian economic
Stiati caWSJ este cea mai citita publicatie din Statele Unite, cu aproximativ 2,1 milioane de cititori pe editie (incluzand circa 400.000 cititori online ai ziarului)
Websitewsj.com

 4. Financial Times

Anul aparitiei: 1888
Origine: Marea Britanie
Tip publicatie: cotidian economic
Stiati ca: Financial Times este o publicatie de business distribuita in 24 de tari la nivel mondial. Cotidianul are 381.658 cititori, iar impreuna cu portalul FT.com totalizeaza circa 2,1 milioane de ciitori in intreaga lume. FT.com are 3,4 milioane de utilizatori inregistrati si 224.000 de abonati, precum si 605.402 utilizatori care platesc pentru continut.
WebsiteFT.com

3. International Herald Tribune 

Anul aparitiei: 1887
Origine: Franta
Tip publicatie: cotidian
Stiati ca: International Herald Tribune este o publicatie internationala ce combina informatiile intre proprii corespondenti si cei ai publicatiei The New York Times. Este distribuita in peste 160 de tari si face parte din compania New York Times.
Websitenytimes.com

 2. Nihon Keizai Shimbun

Anul aparitiei: 1876
Origine: Japonia
Tip publicatie: cotidian economic
Stiati ca: Nihon Keizai Shimbun este cea mai importanta publicatie economica din Japonia si una din cele mai vechi publicatii de profil din lume.
Websitenikkei.com

1. The Economist 

Anul aparitiei: 1843
Origine: Marea Britanie
Tip publicatie: saptamanal economic
Stiati ca: Publicatia The Economist  a fost infiintata de catre un afacerist de origine scotiana in 1843, fiind prima publicatie economica aparuta in lume;
Websiteeconomist.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s