Adriana Buzdugan's Blog

“Marketingul este ca sexul la adolescenti, toata lumea vorbeste de el, multi pretind ca-l fac, putini il fac cu adevarat” (Drayton Bird)

Topul celor mai vizitate atractii turistice din lume

Scrie un comentariu


De la Muzeul Luvru, din Paris si Piramidele de la Gizeh, la mai putin cunoscutele parcuri de distractii din Coreea de Sud sau piata Faneuil Hall, din Boston, iata lista celor mai vizitate atractii turistice din lume, potrivit unui sondaj realizat de revista Travel and Leisure. 
Topul celor mai vizitate atractii turistice din lumeDesi putini europeni sau chiar americani au auzit de locuri ca Everland sau Lotte World, aceste parcuri tematice din Coreea de Sud s-au clasat in primele 50 de locuri cu cei mai multi vizitatori, depasind atractii turistice mult mai cunoscute, ca Marile Piramide din Egipt (4 milioane de turisti), Taj Mahal-ul indian (3 milioane turisti), sau Stonehenge (1 milion turisti), informeaza revista Travel + Leisure.
Sosirile internationale de turisti au crescut in 2010 cu 6,6%, potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului. China a depasit Spania, ocupand locul trei in clasamentul celor mai vizitate tari din lume, cu 55,7 milioane de turisti straini, in timp ce Franta si Statele Unite s-au mentinut pe primele doua pozitii.
Parcurile tematice din aceste tari au acelasi succes ca si cele din Coreea de Sud. Disneyland-ul din Paris a atras acelasi numar de vizitatori (10,5 milioane) ca si biserica Sacre Coeur. In plus, doua dintre cele mai vizitate atractii turistice din lume sunt parcuri Disney.

Devalorizarea dolarului a atras cu 8,7% mai multi turisti straini in 2010 decat in anul precedent si a dus si la cresterea numarului de americani care aleg destinatii locale de vacanta.
China si India au reprezentat atractii turistice importante pentru turistii straini, dar lipsa de statistici foarte bine puse la punct si numarul limitat de turisti interni le-au adus locuri mai mici in clasamentul global.
Cu toate acestea, trebuie sa ne asteptam la un adevarat boom in cazul celor doua tari in urmatorii ani, dat fiind ca numarul turistilor care au vizitat Orasul Interzis din China a crescut de la 7 milioane in 2007, la 12,83 milioane in 2010.
In continuare, puteti observa ce atractii turistice au atras cei mai multi turisti in 2010, potrivit revistei americane de calatorii.

Top 10 cele mai vizitate locuri din lume
1. Times Square din New York (39.2 milioane turisti)
2. Central Park din New York (38 mil.turisti).
3. Union Station din Washington, D.C. (37 mil. turisti)
4. Las Vegas Strip (29.5 mil. turisti)
5. Cascada Niagara (22.5 mil. turisti)
6. Grand Central Terminal din New York (21.6 mil. turisti)
7. Piata Faneuil Hall din Boston (18 mil. turisti)
8. Disney World’s Magic Kingdom din Orlando (aproximativ 17 mil. turisti)
9. Disneyland din Anaheim, California. (aproximativ 16 mil. Turisti)
10. Bazarul din Istanbul (15 mil. turisti)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s