Adriana Buzdugan's Blog

“Marketingul este ca sexul la adolescenti, toata lumea vorbeste de el, multi pretind ca-l fac, putini il fac cu adevarat” (Drayton Bird)

Sfaturi de marketing etern valabile

Scrie un comentariu


In ziua de astazi, arta marketingului este mult mai complexa decat a fost odata. Cu toate acestea, multe din principiile de baza inca se mai aplica. Prea des, specialistii in marketing si proprietarii de mici companii trec cu vederea tehnicile de baza care au facut diferenta intre campanile de succes si cele care nu au adus niciodata profit.


 Cunoaste-ti publicul tinta. Campaniile de succes devin asa deoarece cei care le conduc isi cunosc publicul tinta. Ei inteleg deplin necesitatile lor, cum sa satisfaca acele necesitati si cum sa creeze cerere. Cunoasterea si intelegerea publicului tinta printr-o segmentare adecvata a pietei inseamna o campanie bine tintita care genereaza profit.

– Concentreaza-te pe oferta. O oferta de marketing este forta din spatele campaniilor de marketing care genereaza rezultatele. De fapt, testarea pieteii a demonstrat ca oferta este cel mai semnificativ criteriu pentru schimb. Concentreaza-te pe oferta daca vrei sa ai succes.
 
– Testul divizat. Nu desfasura niciodata o campanie fara sa testezi ceva. Una dintre cel mai des intalnite forme este testul divizat care iti permite sa testezi simultan doua versiuni ale aceluiasi lucru. Poate fi o pagina web, o carte postala sau un email. Testarea divizata este esentiala pentru imbunatatirea performantei.
 
– Nu lucra niciodata de unul singur. Cele mai creative idei provin din colaborarea cu alti oameni. Nu trebuie sa simti nevoia sa ai tu toate raspunsurile sau ideile geniale. Poti incepe cu o idee, dar un dialog deschis cu indivizi creativi o va imbunatati.
 
– Nu vinde la pret. Exista multi specialisti in marketing care au esuat deoarece au vandut doar la pret. Aceasta conduce la un razboi al discount-urilor, o scadere a profitabilitatii si de multe ori la faliment. Mai degraba, concentreaza-te pe crearea de valoarea adaugata atat de multa incat perceptia pretului sa devina insignifianta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s